Πως θα επιλέξετε την κατάλληλη πόρτα ασφαλείας;

Η επιλογή της κατάλληλης πόρτας για το σπίτι ή το γραφείο σας είναι σίγουρα από τα πρώτα πράγματα που θα σας απασχολήσουν  είτε λόγο ανακαίνισης είτε λόγο διασφάλισης περισσότερης προστασίας  για το χώρο σας. Οι σύγχρονες πόρτες ασφαλείας που θα βρεθούν μπροστά σας στα πλαίσια της αναζήτησης είναι πολλές και διαφορετικές για αυτό και θα πρέπει να μπείτε στην αγορά εργασίας έχοντας υπόψη τα παρακάτω χαρακτηριστικά που σίγουρα σας εξασφαλίσουν την ιδανική πόρτα ασφαλείας για το χώρο σας.

Επιλογή επώνυμης εταιρείας.


Το πρώτο βήμα που θα σας εξασφαλίσει με σιγουριά την κατάλληλη πόρτα ασφαλείας είναι η επιλογή μιας επώνυμης κατασκευαστικής εταιρείας πορτών ασφαλείας. Ο λόγος που μια κατασκευαστική εταιρεία είναι η καλύτερη πηγή για να προμηθευτείτε πόρτα ασφαλείας είναι γιατί μόνο αυτές είναι ικανές να σας εγγυηθούν και εγγράφως ότι η πόρτα ασφαλείας που αγοράσετε θα πληρούν όλες τις απαραίτητες διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης και ασφάλειας. Σίγουρα αυτό δεν σημαίνει ότι οι εγχώριες κατασκευαστικές εταίρες που μπορούν να προμηθεύσουν με πόρτες ασφάλειας  στους καταναλωτές δεν είναι αξιόπιστες. Ίσα ίσα. Μια ελληνική εταιρεία πορτών ασφαλείας μπορεί να σας εξασφαλίσει ποιοτικές πόρτες ασφάλειας αρκεί να μπορεί εγγυημένα να πιστοποιηθεί ότι η ελληνική εταιρεία κατασκευάζει συμφώνα με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές.

Επιλογή κατάλληλου  τύπου θωράκισης.


Οι πόρτες ασφαλείας στην πλειοψηφία τους δεν διαθέτουν τον απλοϊκό τρόπο κατασκευής των κλασικών πορτών. Οι σύγχρονες πόρτες ασφαλείας κυρίως δημιουργούνται  από φύλλα χάλυβα δηλαδή από λαμαρίνα το πάχος και η ποιότητα της οποίας επηρεάζουν σημαντικά την ανθεκτικότητα της πόρτας ασφαλείας. Οι κυριότεροι τύποι πορτών ασφαλείας είναι  κυρίως αυτοί που διαθέτουν μια και μοναδική γαλβανιζέ λαμαρίνα (απλή μονή θωράκιση) αλλά και εκείνοι που διαθέτουν δυο διαφορετικά φύλλα λαμαρίνας ένα εξωτερικά και ένα εσωτερικά (διπλή θωράκιση). Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζετε πριν μπείτε στην διαδικασία να επιλέξετε πόρτα ασφαλείας είναι ότι όσο αυξάνεται η θωράκιση που διαθέτει μια πόρτα ασφαλείας τόσο μεγαλώνει η αντοχή και η αντιδιαρρηκτική προστασία που εκείνη διαθέτει.

 Τύπος κλειδαριάς της πόρτας ασφαλείας.


Το δεύτερο μέρος στο οποίο βασίζεται μια απαραβίαστη πόρτα ασφαλείας είναι σίγουρα ο τύπος της κλειδαριάς ασφαλείας. Εύλογα ίσως κάποιοι αναλογίζεστε ότι η κλειδαριά πάει μαζί με την πόρτα ασφαλείας που θα αγοράσετε αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε την κλειδαριά ασφαλείας και σε αυτές τις περατώσεις θα πρέπει να φροντίσετε να αντικαταστήσετε την υπάρχουσα κλειδαριά με άλλη.  Ο τύπος της κατάλληλης κλειδαριάς ασφαλείας δεν εχει πολλές εναλλακτικές για να επιλέξετε. Το βασικότερο χαρακτηριστικό που θα πρέπει να διαθέτει η νέα σας κλειδαριά είναι να είναι αναμφίβολα τελευταίας τεχνολογίας και  μάλιστα να διαθέτει σύστημα defender. Αυτή η επιλογή είναι ξεκάθαρα ο μοναδικός τύπος κλειδαριάς που μπορεί να σας εγγυηθεί ασφάλεια και ολοκληρωμένη προστασία από κάθε παραβίαση.

Εγγύηση λειτουργίας της πόρτας ασφαλείας.


Μια σημαντική προϋπόθεση που εξασφαλίζει την ποιότητα  μιας πόρτας ασφαλείας αλλά και την διατήρηση  της καλύτερης λειτουργίας της για περισσότερο είναι η παροχή έγγραφης εγγύησης από την εταιρεία. Συνήθως μια κλασική εγγύηση καλής λειτουργίας  μπορεί να επιβεβαιώσει γραπτώς όλες τις επιπλέον παροχές που συνοδεύουν μια πόρτα ασφαλείας όπως είναι το service και η τεχνική υποστήριξη αλλά μπορεί  και να εγγυηθεί  ότι η πόρτα ασφαλείας  θα παραμείνει λειτουργική συνήθως  για ένα ως και δέκα χρόνια μετά την αγορά της.

Κλείνοντας, τα κριτήρια επιλογής που προαναφέρθηκαν  είναι ενδεικτικά τα βασικότερα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να πραγματοποιήσετε μια αποτελεσματική επένδυση όπως η πόρτα ασφαλείας. Μην παραλείψετε να τα εφαρμόσετε σε κάθε επιλογή πόρτας ασφαλείας που θα κάνετε  και δεν θα το μετανιώσετε.